Home » 8 redenen om uw inkoop uit te besteden

8 redenen om uw inkoop uit te besteden

In veel van de bedrijven waar wij werkzaam zijn geweest, hebben we gezien dat inkoop een onderbelicht aspect is. Er worden in organisaties veel ‘klassieke’ fouten gemaakt, waardoor er gemakkelijk en onnodig teveel geld verdwijnt voor producten die niet het beste of passend zijn voor de organisatie. Welke typische fouten wij zijn tegengekomen in de verschillende organisaties en hoe Buywiser een kostenverlaging kan bieden als inkoopspecialist, kunt u hier lezen.

INKOOPFOUTEN

Vaak blijven keuzes uit een eerdere fase van de levenscyclus van de onderneming gehandhaafd. Als de organisatie een groei doormaakt, zijn afspraken of producten vaak niet meer passend of kosten onnodig veel geld. Zo wordt er vaak gekozen voor de vertrouwde leverancier en niet noodzakelijk voor de beste leverancier.

Wat ook veel voorkomt, is dat afspraken met een leverancier van te voren niet goed gecheckt worden, wat tot onprettige verrassingen kan leiden tot zelfs een faillissement. De meeste fouten worden met name gemaakt door ondeskundigheid op het gebied van contracten, misverstanden over gemaakte afspraken en het niet goed lezen/begrijpen van de contracten. Hierdoor blijken later bijvoorbeeld kosten voor een partij te zijn terwijl deze in de veronderstelling was dat de ander hiervoor zou betalen.

MEERWAARDE INKOOPSPECIALIST

Wij durven te concluderen dat er vaak op meerdere aspecten veel geld te besparen valt. Hier kan een inkoopspecialist iets voor u betekenen. De meerwaarde van een inkoopspecialist hebben wij in vier punten samengevat:

  1. Een specialist zorgt voor een meer efficiënte manier van zaken doen.
  2. Door kostenverlaging ontstaat er meer winst.
  3. Een specialist brengt meer rust, door werk uit handen te nemen.
  4. Een specialist verzekert u van het best haalbare resultaat.

Het beste resultaat wordt bereikt met een specialist; iemand die verstand van zake heeft en het maximale rendement kan behalen. Een specialist weet ook hoe hij zaken moet regelen en zal daarom ook inzetten op efficiëntie, zodat die kosten ook gedrukt worden. Als de productkosten bovendien verlaagd worden, betekent dit dat de bedrijfswinst zal toenemen – wellicht is dit meteen de belangrijkste reden om een inkoopspecialist in de arm te nemen. Een specialist brengt rust, want iedereen kan zich richten op de werkzaamheden waar hij goed in is.

VOORDELEN VAN BUYWISER

Buywiser gaat echter nog een stap verder. Onze focus ligt op het behalen van maximale opbrengst voor uw organisatie. Daarom hebben we gekozen voor een ‘no cure, no pay’ business model: weten wij de prijs niet te verlagen, dan maakt u geen kosten. Zo loopt u geen onnodig investeringsrisico en weet u zeker dat u nooit teveel betaalt.

Nog vier extra voordelen die Buywiser u kan bieden als uw inkoopspecialist:

  1. U heeft geen vaste kosten voor inkoop.
  2. U heeft de juiste producten tegen de juiste prijs.
  3. Levert de samenwerking met Buywiser niets op, dan kost het u niets!
  4. Buywiser heeft ruim 35 jaar ervaring in veel branches.

Als u kiest voor eens samenwerking met Buywiser, dan is uw ervaren inkoopspecialist er alleen als er ook daadwerkelijk een inkoopopdracht is. Dus geen case, geen kosten. Naast dat Buywiser de prijsonderhandelingen doet, zoeken wij tevens voor u uit of we uw inkoop kunnen verbeteren met een passende prijs.

SPECIALIST

Uitbesteden van inkoop gaat niet over incompetent zijn, maar is het gevolg van het beste willen voor een bedrijf. Wij zijn een betrouwbare partij die dat aanvoelt en waarmaakt. We staan u graag te woord als u meer wilt weten of iets met ons wilt bespreken.

START MIJN INKOOP